Що ми їмо?

Здоров'я тілесне і душевне, а також все, що з ним пов'язане.
Un.Known

Що ми їмо?

Повідомлення Un.Known » 26 лютого 2009, 10:22

Якщо ви любите ковбасу - не читайте цього!

Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м`яса в ковбасі різних сортів. Отже до квітня 2009 р. українського споживача надалі годуватимусь ковбасою невідомого походження. З чого наразі складаються ковбасні вироби і що нас чекає за новими стандартами, дізнавався УНІАН

До речі, результати дослідження щодо складу української ковбасних виробів, проведені в березні 2008 р. Інститутом екогігієни і токсикології імені Л. Медведя, доволі невтішні. Сосиски, що продаються в українських магазинах, в полімерній оболонці на 45% складаються з емульсії (перемелені і уварені до стану світло-сірої кашки шкіра, кістки, субпродукти, відходи м’ясовиробництва) і на 25% з соєвого білка. Вміст у них м`яса - 7%, а м`яса птиці - 15%. Інше складають мука, крохмаль і смакові добавки. А сардельки на 35% складаються з емульсії, 30% продукту складає соєвий білок, 15% - м`ясо, 10% - м`ясо птиці. У вареній ковбасі емульсії і соєвого білка міститься по 25%, м`яса - 10%, м`яса птиці - 30%
http://unian.net/ukr/news/news-264408.html#1
Що ми їмо, не знаючи самі: тартразин, азорубін і трансізомери

Більшість перевірених фахівцями Укрметртестстандарту видів йогуртів, кефірів і кисломолочних біопродуктів містили в собі або заборонені зовсім в Україні харчові добавки, або дозволені - але зі значним перевищенням допустимої норми. У багатьох видах цих продуктів були присутні сорбінова кислота, барвник тартразина, барвник синій патентований V, барвник азорубін і барвник понсо 4R, не припустимі для застосування в Україні. Крім того, в абсолютно всіх досліджених видах кефіру й у багатьох видах йогуртів містилася бензойна кислота зі значним перевищенням допустимої норми.

Так, масова частка бензойної кислоти не повинна перевищувати в цих продуктах 5 мг/кг, реально ж її було набагато більше. Приміром, у йогурті "Ведмедик полуничний" виробництва ТОВ "Молочний дім" міста Павлограда Дніпропетровської області бензойної кислоти містилося 22,3 мг/кг (в 4,5 рази більше від допустимої норми), у йогурті "Лісова ягода" ТОВ "Молочної фабрики "Рейнфорд" з міста Житомира - 39,3 мг/кг (в 7,8 разів), у біойогурті "Полуниця-ківі" виробництва ВАТ "Ковельмолоко" з міста Ковель Волинської області - 18,3 мг/кг (в 3,7 рази).

Також істотним виявилося перевищення вмісту бензойної кислоти й у сирі кисломолочному. Зокрема: у сирі кисломолочному "Домашній традиційний" від ВАТ "Звенигородський сирний комбінат", що в Черкаській області, даної кислоти було виявлено 24,4 мг/кг (майже в 5 разів вище від допустимої норми); у солодкому сирку вже згаданої вище "Молочної фабрики "Рейнфорд" з міста Житомира - 52,3 мг/кг (перевищення більш ніж 10 разів); у сирі кисломолочному солодкому від ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод", що в Полтавській області - 43,8 мг/кг (перевищення в 8,7 рази).

У восьми з дев'яти перевірених фахівцями Укрметртестстандарту видах цукерок різних цукеркових фабрик виявлені трансізомери олеїнової кислоти, що не припустимо. Найбільше її містилося в жирах, виділених з: цукерок "Лорд" виробництва "Рівненської цукеркової фабрики" - 20%; цукерок "Казковий Геркулес" від ВАТ "Полтавакондитер" - 33%; цукерок "Пірати асорті" від "Рівненської цукеркової фабрики" - 36%.
Більше на http://news.finance.ua/ua/~/2/70/all/2008/08/06/133680

Аватар користувача
violator
Ветеран
Ветеран
Повідомлень: 371
З нами з: 2 квітня 2007, 14:23
Звідки: Стрий

Re: Що ми їмо?

Повідомлення violator » 26 лютого 2009, 14:23

Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м`яса в ковбасі різних сортів.
далі не читав.
не хочу вже ковбаси.
- у растаманов есть церковь?
- раз приход есть, то и церковь должна быть.

Аватар користувача
leha_leha
Сенсай
Сенсай
Повідомлень: 1092
З нами з: 28 грудня 2006, 09:55
Звідки: St.-Petersburg
Контактна інформація:

Re: Що ми їмо?

Повідомлення leha_leha » 26 лютого 2009, 15:43

Хочу шавермы!

Un.Known

Re: Що ми їмо?

Повідомлення Un.Known » 26 лютого 2009, 16:11

leha_leha писав: Хочу шавермы!
Для информации:

Шаурма - изначально так называлось туркменское блюдо, изобретённое степными чабанами - варёное мясо джейрана или сайгака мелко рубится и помещается в промытый желудок того же джейрана или сайгака, туда же сливается его жир. Потом желудок зашивается. Храниться такое добро может до нескольких месяцев, не портясь.

Шаурмой сейчас называется завёрнутое в лаваш мясо-гриль (гниль), перемешанное с зеленью и крысиными какашками, и политое сверху соусом непонятного происхождения. Но это - псевдошаурма, и кушать я вам её не советую - не из-за неправильного названия, а из-за качества ингридиентов.

На самом деле, настоящая, правильная шаурма (в наши дни) - это блюдо, состоящее из варёного и потом слегка обжаренного мелко рубленого бараньего мяса и гарнира в виде колец репчатого лука, перемешанного с так же мелко нарезанными листьями зелёного салата.

А вот ШАВЕРМА (по-московски - шаурма) - это как раз правильное название той кучки крысиных какашек с добавлением собачьего мяса, завёрнутой в лаваш и политой сверху соусом из соплей азера или такжика.

Так что, в смысле произношения, питерцы правы.
http://www.my-msk.ru/topic2701.html?pid ... entry12766

Смачного!  ;)

Аватар користувача
Alloy_the_Guardian
Тутешній
Тутешній
Повідомлень: 83
З нами з: 19 жовтня 2005, 21:20
Звідки: Ближнє Завокзалля

Re: Що ми їмо?

Повідомлення Alloy_the_Guardian » 27 лютого 2009, 05:03

Un.Known писав: Смачного!  ;)
Дякую красно ;D На рахунок ковбаски й сосисок, то я знав. Але про сирок... Виявляється, сирок то зло! :o  :evil5:
Я ще десь читав про курятину і свинину/гов"ядину, звідки воно береться, не можу згадати де саме. Там взагалі жах...
Зображення
Another tune bursting forth from the passion that glides in my veins - can you feel it? A speaking portrait's in front of me, do you acknowledge yourself? -  who painted you?
 (c) "Elvenking"
Зображення  Зображення  Зображення

Un.Known

Re: Що ми їмо?

Повідомлення Un.Known » 25 жовтня 2009, 12:16

Була в гостях у дядька.

За обіднім столом, намазуючи на хліб масло, відмітила його незвичну констистенцію і колір. А смак вже був зовсім незвичним...

Дядько на моє зауваження посміхнувся і відповів, що це саме звичайне масло. Тільки зроблене воно... вдома. З домашнього молока. Без барвників і консервантів.

І показав кошик з морквою - дрібною, зовсім іншою, ніж до якої ми звикли в супермаркетах. Купує її, так само як і картоплю та іншу городину у бабусьок, сусідок по дачі. Як і молоко та м"ясо.

Харчується так вже два роки. Проста їжа, але самопочуття та цілковитий стан набагато кращий, ніж перед тим. Пояснює це відсутністю домішок у страві.

Але ж ми так любимо зручність закупів у супермаркетах та яскраві обгортки...

Аватар користувача
Ulyana_Missouri
Загальний модератор
Загальний модератор
Повідомлень: 405
З нами з: 30 березня 2005, 03:21
Звідки: Iowa, IA
Контактна інформація:

Re: Що ми їмо?

Повідомлення Ulyana_Missouri » 27 жовтня 2009, 21:23

Я вважаю, що різкий зріст частоти захворювання раком завдячує саме хімікатам які додаються до їжі. Я в США багато відвідую м"ясопереробні комбінати і бачу яку обробку проходить м"ясний продукт поки попаде до нас на стіл. Навіть сирий кусок м"яса куплений в супермаркеті, який нам здається цілком натуральним і недоторканим, швидше всього був оброблений не одним хімікатом, щоб продовжити його придатність, колір і так далі. Це все викликане суворою конкуренцією. Кожен виробник хоче, щоб його продукт виглядав апетитніше і не псувся чим подовше, а страждають в кінці кінців всі споживачі.

Відповісти