Фітотерапія

Здоров'я тілесне і душевне, а також все, що з ним пов'язане.
Un.Known

Re: Фітотерапія

Повідомлення Un.Known » 2 лютого 2007, 21:44

;D

Так, імбир дуже прогріває сам по собі...а якщо додати ще рому, це дійсно ідеальний напій для зимового вечора. Ще один рецепт для ґроґу - дійсно моряцький рецепт - на 200 мл води 100 мл рому, у воді зварити цілу корицю і нарізати лимон. Хоча я, по правді люблю більше варіант з померанчем і імбирем.  ;D

Аватар користувача
Лен_ТОЧКА
Ветеран
Ветеран
Повідомлень: 421
З нами з: 24 серпня 2005, 14:31
Контактна інформація:

Re: Фітотерапія

Повідомлення Лен_ТОЧКА » 12 лютого 2007, 19:15

А ми зараз с синулькою сидимо і п'ємо чай з відвару лікарської ромашки :)

Нас, в дитинстві, мама завжди лікувала травами. Таблетки ми пили дуже рідко, в крайніх випадках.
Від кашлю вона заварювала збір з бузини, подорожника, звіробою і чабрецю, мати-й-мачухи. Під час грипу та застуд багато пили чаю з ромашки, відвар з гілочок і суцвіть малини,  того ж звіробою і чабрецю. Від тошноти, проблем зі шлунком заварювала спориш - дуже допомагає. Та й взагалі грип чи застуду травами можна вилікувати за три дні так само, як і таблетками... Єдине виключення - препарати швидкої дії типу Колдрекс, Фервекс.. які знімають швидко тільки симптоми, але аж ніяк не саму хворобу...

Мама - молодчинка, самоучка. Купила декілька книжок "лікарські рослини" і, керуючись тією писаниною, нас лікувала  :) Щось трошки й мені запам'яталось  ::) тепер пічкаю своїх домашніх травками  ;)

А ще ми спасаємось прополісом, настояним на спирту! Може це не зовсім фітотерапія, але теж народний лікувальний засіб. Як тільки чуємо, що горло першить, або у носоглотці пече - відразу 1/3 ч.л. цукру заливаю прополісом і посмоктати повільно ковтаючи (щоб і у роті інфекцію вбити), повинна зауважити, що жувати не бажано - прополіс псує зубну емаль.
Навіть при "болячці в розгарі" завдяки прополісу можна швидше від неї позбавитись.
Востаннє редагувалось 12 лютого 2007, 19:42 користувачем Лен_ТОЧКА, всього редагувалось 1 раз.

Un.Known

Re: Фітотерапія

Повідомлення Un.Known » 2 червня 2007, 16:43

Наткнулась на досить обширну статтю. Багато інформації про форми застосування, складники і рецепти сумішей проти найпоширенішим болячкам.

http://www.grigaonline.narod.ru/farma/fitoterapija.htm

Олена
Бувалий
Бувалий
Повідомлень: 134
З нами з: 21 березня 2008, 12:48

Re: Фітотерапія

Повідомлення Олена » 8 квітня 2011, 22:42

Аюрведа (санскрит. "Наука Життя ") - один із найстаріших альтернативних напрямків медицини в світі, що існує більше 3000 років і вплинув на розвиток багатьох інших традиційних медицин, зокрема, медицини Тибету і давньогрецької. Аюрведа є джерелом багатьох сучасних видів натуротерапії та оздоровлення.

У 1985 р. Аюрведу визнано Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я найбільш ефективною системою альтернативної медицини.
Згідно з аюрведою, кожна жива і нежива істота у Всесвіті є комбінацією п'яти першоелементів: Земля, Вода, Вогонь, Повітря і Ефір. Вроджене співвідношення цих елементів визначає фізіологію людини, її характер, схильності, розумові здібності, а також хвороби, до яких людина схильна. Хвороби настають тоді, коли порушується баланс між першоелементами, а мета лікування зводиться до того, щоб повернути їм рівновагу.

Іоан
Ветеран
Ветеран
Повідомлень: 410
З нами з: 14 травня 2014, 18:55

Re: Фітотерапія

Повідомлення Іоан » 17 травня 2015, 10:53

Заразі багато хто задумується про економію. Шампуні дуже дорогі, та ще багато з них мають склад хімічний який може зашкодити. Колись я вживав шампунь відомої фірми, від пер хорті, і в мене почались появлятись під шкірою пузирі.
А можна самому виготовити шампунь дуже просто і дешево.

Шампунь з пижма
Вона в нас росте в лісах.
Залити столову ложку сухої пижма двома склянками крутого окропу, настояти 2 години, процідити. Таким настоєм мити волосся протягом місяця через день. Настій добре допомагає і від лупи.
Хороший шампунь з гранатових корків.
Три столові ложки гранатових корок залити літром води і кип'ятити 15 хвилин. Два місяці раз на три дні мити цим відваром голову. Потім раз на тиждень полоскати цим відваром волосся після миття.
Гірчичний шампунь
У двох літрах теплої води розвести столову ложку гірчиці, нанесіть на вологе волосся і помасажуйте голову три-чотири хвилини. Змийте теплою (не гарячою!) Водою.
http://vita-jizn.net/krasota/kak-sdelat ... -usloviyah

Іоан
Ветеран
Ветеран
Повідомлень: 410
З нами з: 14 травня 2014, 18:55

Re: Фітотерапія

Повідомлення Іоан » 17 травня 2015, 11:03

Ще хочу добавити, Пижма лікує від паразитів, відганяє тарганів і мишей.
Довгий час виводив тарганів, купував дорогі препарати, нічого не помагало, через деякий час появлялись вони знову. Тамтого року нарвав в лісі цю рослину покидав по кутках і таргани зникли.
Зображення
Тут можна багато чого прочитати про цю рослину, та інші лікувальні трави, бо ціни в аптеці кусаються.
http://my-znahar.com/chto-i-kak-lechit-pizhma.html

Іоан
Ветеран
Ветеран
Повідомлень: 410
З нами з: 14 травня 2014, 18:55

Re: Фітотерапія

Повідомлення Іоан » 17 травня 2015, 11:19

Паразити, які живуть в людині понижують імунну систему, і люди часто мають мало сили і часто хворіють різними хворобами.
Лисички треба залити горілкою і 0,5 лт банці на місяць. Потім приймати по чайній ложці ранком, на голодний шлунок 2 місяці.
Ліки від паразитів дають малий ефект, бо яйця залишаються, а лисички винищують яйця повністю і ще лікують печінку.
http://www.svoylekar.ru/bolezni-kishech ... -parazitov

Відповісти